В. Дейли Телеграф съобщи, че прадядо на актьора е купил през 1728

...
В. Дейли Телеграф съобщи, че прадядо на актьора е купил през 1728
Коментари Харесай

Барбадос може да поиска репарации от семейството на актьора Къмбърбач за връзки с робовладелството

В. " Дейли Телеграф "  съобщи, че прадядо на артиста е купил през 1728 година в северната част на острова плантацията " Клеланд " с 250 плебеи.

Властите на Барбадос може да предявят претенции за репарации към британците, имали в предишното плебеи на островната страна, измежду които може да е и фамилията на артиста Бенедикт Къмбърбач. Това заяви през вчерашния ден " Дейли Телеграф ", базирайки се на представител на Барбадос.

 

Според изданието прадядо на артиста е купил през 1728 година в северната част на острова плантацията " Клеланд " с 250 плебеи. Семейството го има, докато Англия отстрани робството малко повече от 100 години по-късно, оповестява ТАСС. 

 

Според публикацията плантацията е донесла на фамилията на предците на Къмбърбач неголямо положение - откакто робството е отстранено през 1833 година в по-голямата част от Британската империя, то е получило няколко хиляди лири стерлинги за плантацията, което през днешния ден би съответствало на към 1 милион паунда ( 1,2 милиона долара).

 

„ Този ​​процес е в доста ранен стадий. Ние едвам започваме. Голяма част от тази история в действителност стартира да се разплита “, сподели пред " Дейли Телеграф " посланикът на Барбадос в Карибската общественост и зам.-председател на комисията за националните репарации на острова, Дейвид Комисионг, в отговор на въпрос за вероятностите за правосъдно дело против семейство Къмбърбач.

 

Както се отбелязва в публикацията, 46-годишният актьор в предишното откровено се разкая за тази страница от историята на фамилията си.  " Дейли Телеграф "  отбелязва, че като част от извинението за робовладелското минало на предците му, той изигра ролята на английския министър председател Уилям Пит младши в игралната драма Amazing Grace (2006) на американско-британския режисьор Майкъл Аптед. Филмът е отдаден на битката за унищожаване на робството в Британската империя.

 

 

Източник ТАСС, Гласове
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР